Birleşme ve satın alma anlaşmalarından lisans görüşmelerine, son dönemlerinde medya ve yeni medya alanlarında bir hareketlilik var. Ancak Wall Street’in yeni favorisi, bu çalkalanmalardan uzakta büyüyen bir isimde: Spotify (SPOT).
Morgan Stanley analisti Benjamin Swinburne, müzik streaming devine atıfta bulunarak, “Fiyatlandırma ve marj gidişatı ‘YÜKSEK PORTFÖY AĞIRLIĞI’ tezini güçlendirirken, Spotify büyük resimde medya ve eğlencede en iyi seçim. Spotify için müzik yayıncılığında büyüme yönünde uzun bir yol görmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Bankanın 370 dolarlık hedef fiyatı, cuma günkü kapanışa göre hissede 17%’lik bir artışa işaret ederken, 450 dolarlık boğa senaryosu ise hisselerin 42% yükselebileceğini ima ediyor. Spotify hisseleri, bu yıl ise şimdiye kadar yaklaşık 70% değer kazandı.
Bankanın bu boğa duruşunun altında, platformun gelirlerinin en az yarısını oluşturan paket seçeneğine yapılan bir bahis yatıyor:
“Tüketiciler bu yüksek fiyatlı hizmetlerden ‘vazgeçebilir’ ancak bu yüksek fiyat noktalarının yılın ikinci yarısında ortalama 28% olması beklenen konsensüsün üzerinde gelir ve brüt marj getirmesini bekliyoruz.”
Analist ayrıca Spotify’ın lider ürün konumunu, sağlam kullanıcı büyümesini ve az takdir edilen kazanç gücünü yükseliş tezinin nedenleri arasında vurguladı. Ancak Morgan Stanley, müzik streaming devi hakkında güçlü bir duruş sergileyen tek şirket değil.
Wells Fargo analisti Steven Cahall da fiyat artışları ve plak şirketleriyle “marj artırıcı dinamik” ile teşvik edilen uzun vadeli potansiyeline atıfta bulunarak Spotify’ın “YÜKSEK PORTFÖY AĞIRLIĞI” notunu ve 400 dolarlık hedef fiyatını yineledi.
Premium abonelerin 45%’inin bireysel planlarda olduğunu ve bunların 70%’inin paket planlarda olduğunu tahmin eden Cahall, fiyat artışlarının kullanıcı başına yıllık ortalama gelire 9,3% katkı ve 2025 gelirlerine 905 milyon avroluk bir artış sağlamasını bekliyor.
Burada yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi içermez. Bilgi için: Midas Sorumluluk Beyanı
Bu içerik hazırlanırken faydalanılan kaynak: CNBC