PayPal (PYPL), 14 Eylül Salı günü %0,62 artışla 282,24 dolara yükseldi. Böylece, hisse senedinin yükselişiyle iki günlük kayıp serisini sonlandırdı.
PayPal (PYPL) hisseleri 26 Temmuz’da ulaştığı 52 haftanın en yüksek seviyesinin (310,16 dolar) 27,92 dolar altında kapattı.
Peki, PYPL’in Rakiplerinde Durum Ne?
PYPL, salı günü rakiplerinin üzerinde bir performans gösterirken başlıca rakipleri;
-
Visa (V) %-0,71 düşüşle 223,03 dolardan
-
Mastercard (MA) %-0,58 düşüşle 345,80 dolardan
-
American Express (AXP) %-1,22 düşüşle 159,48 dolardan işlem gördü.
🤔 Ne Yapar Bu Şirketler?
PayPal (PYPL), yaklaşık 26 bin 500 çalışanı ile dünya genelinde en çok kullanılan online ödeme sistemlerinden biridir. Kredi kartı kullanarak veya kullanmayarak, internet üzerinden güvenli alışveriş yapılmasını ya da istenilen kişiye sadece bir e-posta adresi aracılığıyla para gönderilmesini sağlar.
-
Piyasa Değeri: 329,58 milyar dolar.
-
Toplam Gelir (2020): 21,43 milyar dolar.
-
Son 1 ayda PYPL %2,76 değer kazandı.
Visa (V); Kaliforniya, ABD’de bulunan çok uluslu finansal hizmetler şirketidir. Dünya genelinde, çoğunlukla Visa markalı kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar aracılığıyla gerçekleştirilen elektronik fon transferlerini kolaylaştırmaktadır.
-
Piyasa Değeri: 477,75 milyar dolar.
-
Toplam Gelir (2020): 21,85 milyar dolar.
-
Son 1 ayda V %-3,89 değer kaybetti.
Mastercard (MA); 1966 yılında ABD’de kurulmuş bir finans şirketidir. Mastercard bankalarla tüketicilerinin kart ve kredi kartıyla ödeme sistemlerini sağlamaktadır. Yaklaşık 21 bin çalışanı bulunmaktadır.
-
Piyasa Değeri: 343,22 milyar dolar.
-
Toplam Gelir (2020): 15,30 milyar dolar.
-
Son 1 ayda MA %-3,44 değer kaybetti.
American Express (AXP), yaklaşık 63 bin 700 çalışanı ile Visa ve Mastercard’ın ardından dünyanın en büyük üçüncü kredi kartı şirketidir. American Express kredi kartları ve seyahat çekleri uluslararası pek çok şirket tarafından kullanılmaktadır.
-
Piyasa Değeri: 128,26 milyar dolar.
-
Toplam Gelir (2020): 38,19 milyar dolar.
-
Son 1 ayda AXP %-2,96 değer kaybetti.
⏪ Sektörün Arka Bahçesi
Dijital ürünleriyle, üyelerinin -bankalar, kredi birlikleri, topluluk bankaları ve sigortacılar- pazara ekosistemin dışındakilerden daha hızlı girmesine olanak tanıyan FintechOS; güncel finans piyasasının dijitalleşmesinin önündeki ortak engelleri kaldırmak amacıyla Amerikan kredi birlikleri ve geleneksel bankalarla bağlantılar kuruyor.
Avrupa, Asya ve Orta Doğu’daki 40 çok uluslu banka ve sigortacıya hizmet veren dijital çözüm sağlayıcısı FintechOS’un, ABD teklifinin yoğun talep göreceği öngörülüyor.
FintechOS, 2022’nin sonuna kadar 15’ten fazla yeni ABD banka ve kredi birliği ortağına destek ve danışmanlık sunmayı planlıyor.
👉 Haberin Olsun
-
PayPal (PYPL), Birleşik Krallık ve Avrupa’daki işletmeler arasındaki ödemeler için komisyon ücretini %0,50’den %1,29’a yükseltti.
-
Visa (V), Brezilya’da ödeme sistemine Bitcoin’i de entegre etmeyi planlıyor. Visa’nın yeni İşletme Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Eduardo Abreu, şirketin kripto varlıkları hem ödemeler için hem de değer saklama amaçlı olarak platformuna dahil etmeyi planladığını söyledi. Visa Brezilya CEO’su Fernando Teles de 2021 yılı Mart ayında yaptığı açıklamada, sisteme tokenize ödemeleri dahil etmek istediklerini açıklamıştı.
-
Mastercard (MA), kripto para birimleriyle ilgili yeni bir adım daha atarak, kripto para birimleriyle yapılan kara para aklama ve sahtecilikle mücadeleyi amaçlayan blockchain ve kripto para istihbarat şirketi CipherTrace’i satın aldı.
-
American Express (AXP) ofis dönüşünü üçüncü kez erteledi. Haziran ayında şirketin hibrit bir planla 13 Eylül’de yeniden açılması planlanıyordu ancak bu plan daha sonra 11 Ekim’e ertelenmişti. Yeni erteleme ile hedef tarih 24 Ocak olarak belirlendi.
📌 Bu Bültende Adı Geçen Hisseler
-
PayPal (PYPL)
-
Visa (V)
-
Mastercard (MA)
-
American Express (AXP)
Veriler 14.09.2021 borsa kapanış saatine göre düzenlenmiştir.
Bu sayfada yer alan haberler ve haberlerin içerdiği şirketler hakkındaki bilgiler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için: Midas Sorumluluk Beyanı