Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin yeni ekonomi yönetiminin öngörülebilir ve kural bazlı politikalara dönüşünün kredi görünümü açısından olumlu bir adım olduğunu belirtti. Ancak uygulanan politikaların ekonomiyi hızla yavaşlatabileceği riskine dikkat çekerek yeni bir politika değişikliği ihtimalinin bulunduğunu vurguladı. 🔄
Önceki Dönemlerde Baskı Altında Olan Kredi Profili 📉🔍
Moody’s, son zamanlarda Türkiye’nin kredi profilinin öngörülemez politikalar ve yüksek enflasyon nedeniyle baskı altında olduğunu ifade etti. Merkez Bankası’nın kredibilitesi ve yatırımcı güveninin eksikliğinin kredi görünümü üzerinde olumsuz bir etkisi olduğuna işaret edildi.
Yavaşlayan Büyüme ve Yeni Politikalar 🐢⚙️
Raporda, yeni ekonomi yönetiminin uyguladığı politikaların yavaş bir büyümeye sebep olacağına dikkat çekildi. “Ekonomik dengesizliklerle büyümeyi sürdürmek arasında bir denge bulma” gerekliliği üzerinde duruldu.
Seçimler ve Politika Riski 🗳️❗
Önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlere de değinen Moody’s, para politikasında yavaş ve kademeli sıkılaşmanın devam edeceğini öngördü. Fakat enflasyonun yüksek seviyede kalmasını beklediğini ifade etti.
Moody’s ayrıca Türkiye’nin kredi görünümünü “durağan” olarak değerlendirdi. Ancak geleneksel politikaların benimsenmesi halinde bu görünümün olumlu yönde etkileneceğini fakat yeni bir politika değişikliği riskinin yüksek olduğunu belirtti. 🔔
Burada yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi içermez. Bilgi için: Midas Sorumluluk Beyanı
Bu içerik hazırlanırken faydalanılan kaynaklar: Moody’s