Portföy yönetim kuruluşu Antipodes Partners yatırım direktörüne göre Covid-19 süresince benimsenen aşırı gevşek finansal ve parasal politika bir “hataydı”!
Jacob Mitchell, merkez bankasının, majör ekonomileri vurmaya başlayan resesyonla mücadele edebilmek için önümüzdeki 12-18 ay içerisinde “gevşeme politikasına agresif bir şekilde” geri dönmesini öngördüğünü söyledi.
Yatırım yöneticisi, “Enflasyonun düşeceği matematiksel olarak neredeyse kesin. Bana göre, yine de, muhtemelen hem enflasyonda hem de ekonomik büyümede daha büyük dalgalanmalar beklememiz gereken farklı bir rejim içerisindeyiz.” dedi.
Konuşmasına devam eden Mitchell şu ifadeleri kullandı: “Bugünkü S&P kazançlarına baktığınızda, bir resesyona girecek gibi göründüğümüz son derece belirgin iken, birçok analist hâlâ sürpriz bir şekilde önümüzdeki yıl için büyüme öngörüleri açıklıyor.
Enflasyon biraz daha inatçı ve daha dalgalı bir seyir izlerken, işletme faaliyet kaldıracında da büyük dalgalanmalar görmeyi beklersiniz. Covid döneminde yaşadığımıza benzer yükselişler ve resesyon durumundaki düşüşler. Yani biz, S&P hisse başına gelir rakamlarında makul miktarda düşüş gerçekleştiğini düşünüyoruz.”
Reel faiz oranlarındaki normalleşmeyle birlikte büyümekte olan hisseler için karşıt rüzgarların dinmiş gibi göründüğünü düşündüğünü ifade eden Mitchell, daha zorlu ekonomik ortamda tercih olarak gördüğü “büyümekte olan dirençli şirketlerin” bazılarının isimlerini paylaştı.
Listede, bir dizi kurumsal kaynak planlaması (ERP) yazılımı geliştiren Oracle (ORCL) ve SAP (SAP) gibi şirketler yer alıyor.
Yatırım yöneticisi, “Bu şirketler, Salesforce (CRM) gibi ön büro şirketlerine kıyasla buluta geçiş sürecinin çok daha erken aşamalarında. Arka büro yazılım şirketleri bu gelişmeyi daha geç, esasında şimdilerde gerçekleştiriyor. Bu sebeple, bu alanın daha ilgi çekici olduğunu düşünüyorum.” dedi.
Şirketin ayrıca sanayi ve malzeme bağlantılı sektörlerdeki daha döngüsel firmalarda da yatırımları var ve yatırım yöneticisine göre bunlar henüz ABD’de olmasa da Avrupa’da bir sert iniş senaryosuna göre fiyatlanmış durumda.
Bunlardan biri, Almanya’da resesyon beklentisi yaygın olmasına rağmen Siemens (SIEGY).
Mitchell, şirketin hem yenilenebilir enerji hem de yerli enerji dönüşümlerinden kârlı çıkmasını öngörüyor ve şirketin portföyünü daha defansif gelişim varlıklarına yönelecek şekilde yeniden organize ettiğini söylüyor.
Yatırım yöneticisi, “Dijital endüstri şirketi gerçekten iyi bir yazılım-donanım fabrika otomasyon şirketi ve tedarik zincirlerindeki yeniden yapılandırmanın tüm amacı dekarbonizasyon. Aslında bu süreç, dünya çapındaki tüm otomobil üretimini elektrikli araçlara döndürecek şekilde yeniden yapılandırıyor. Yani bu alanda daha çok yatırıma ihtiyaç var ve bana göre Siemens bundan kârlı çıkıyor.” dedi.
Burada yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi içermez. Bilgi için: Midas Sorumluluk Beyanı
Bu yazı hazırlanırken faydalanılan kaynak: CNBC