BofA analistleri, hava yolları ve tüketim ürünü şirketleri gibi bazı şaşırtıcı hisseler dahil olmak üzere bir dizi sektörün OPEC+ politikasının ardından canlanabileceğini düşünüyor.
Analistlere göre, “Yüksek petrol fiyatları yüksek enflasyon anlamına geliyor. Bu da piyasanın beklemediği şekilde birden fazla sektörde önümüzdeki sene daha fazla marj baskısı olacağını gösteriyor. Yüksek enerji fiyatlarına ve ikincil etkilere maruz kalan sektörler şunlar: Petrol ve Gaz, LNG, Kamu Hizmetleri, Alternatif Enerji, Nükleer Enerji, Hava Yolları ve Perakende”.
Analistlerin seçtiği bazı hisseler:
ABD petrol ve gaz: PBF Energy (PBF), Valero (VLO), Chesapeake (CPK)
Avrupa petrol ve gaz: Shell, TotalEnergies
Yenilenebilir enerji: NextEra Energy (NEE), FirstSolar (FSLR)
Her ne kadar hava yolları genellikle yüksek yakıt fiyatlarından olumsuz etkilense de, BofA, yakıt yatırımı yapan yegane kuruluşlar olmaları sebebiyle iki ulaşım şirketinde “AL” notunu koruyor: Southwest Airlines (LUV) ve Alaska Air Group (ALK).
Ayrıca analistler American Airlines ve United Airlines’ın yüksek fiyatlı yakıt ortamında en yüksek riskli olabileceği vurgulanıyor.
Bankadan yapılan açıklamada, “Harcama gücü azalacak; harcamaların büyük bölümü temel gereksinimlere ayrılacağı için isteğe bağlı ürünlere olan tüketici talebi etkilenecek” denildi.
BofA ayrıca, “Tipik olarak yüksek ve hızla yükselen gaz fiyatının olduğu ortamlarda en ciddi baskıları, en düşük gelir segmentindeki müşterilere en fazla maruz kalan perakendeciler görür” diyor. Bankanın analistleri, Dollar General ve Dollar Tree gibi perakendeciler için “Düşük Performans” derecelendirmesini sürdürüyor.
Burada yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi içermez. Bilgi için: Midas Sorumluluk Beyanı