Yükselen enflasyon, düşen satın alım gücü ve her geçen gün pahalılaşan fiyatlar günlük yaşamımızda bütçemizi yönetmemizi bir hayli zorlaştırıyor.
Hatta ortada bir bütçe bile kalmıyor desek yeridir!
Peki, bu zorlaşan koşullarla nasıl mücadele edebiliriz? Biz para kazanmak için bu kadar çalışırken, paranın bir kenarda oturmamasını ve bizim için çalışmasını nasıl sağlayabiliriz?
Kısa cevap: Kâr eden şirketlere ortak olup, kârlarından pay alarak. Yani onlar kazanırken, biz de kazanabiliriz.
Apple, Microsoft ve Google gibi devler her ne kadar günlük hayatımızda çok yakınımızda olsalar da, bu şirketlerin ortakları olmak bir o kadar uzak geliyor(du)… En azından eskiden böyleydi.
SPK lisanslı aracı kurum Midas’la birlikte düşük komisyon ücreti ve minimum bakiye zorunluluğu olmadan Amerikan borsalarına yatırım yapabilirsin.
💸 Neden Amerikan Borsasına Yatırım Yapmalıyım?
Daha rahat bir hayat ve yüksek satın alma gücü için yatırım yapmaya ihtiyacımız vardır.
Maaşımıza ek bir pasif gelir kapısı sağlayarak, erken emeklilik gibi uzun vadeli hedeflere veya çok istediğimiz arabayı almak gibi orta vadeli hedeflere ulaşma olanağını yakalayabiliriz.
Öte yandan bunu sadece birikim yaparak başarmak biraz zor olabilir. Çünkü biriktirdiğimiz paramız bir köşede çalışmadan yatar. Yatırım ise gelirlerimizin bizim için çalışıp bize daha fazla para kazandırmasıdır.
Biz para kazanmak için bu kadar çalışırken paramız neden bizim için çalışmasın değil mi?
Bu yatırımımızı ise dolar cinsinden yaparak hem dolar getirisi hem de döviz getirisi kazanabiliriz. Amerikan borsasında dolar cinsinden Apple veya Starbucks gibi dev şirketlere yatırım yaparak, onlar dolar kazandıkça biz de dolar kazanabiliriz.
Örnek olarak, Midas’la yatırım yapabileceğin dünya devi şirketlerin enflasyon ve döviz karşısındaki performanslarına bir bakalım 👇
Grafikten de görüldüğü gibi, aslında döviz alıp beklemek bizi enflasyon karşısında maalesef koruyamıyor.
Hele ki doların 8%’e yakın enflasyonu olduğunu yani doların bile alım gücünün düştüğünü düşünürsek, dolarlarımızı dünya devi şirketlere ortak olmak için kullanmanın önemi daha da öne çıkıyor.
Peki, buraya kadar her şey tamam diyelim. Nasıl yatırıma başlayacağız? Yatırım yapacak birikimi nereden bulacağız? Birikim yaptık diyelim, bu sefer de neye ve nasıl yatırım yapacağız? gibi kafanda bir çok soru olabilir.
Hiç acele etmeden, bu sorularını teker teker cevaplayalım.
🏃♂️ Nasıl Yatırıma Başlayacağım?
Öncelikle bu link ile App Store veya Google Play Store üzerinden Midas uygulamasını indirmen gerekiyor.
Midas’a video görüşme ile sadece 10 dakika içerisinde kayıt olabilir ve ilk para transferini dakikalar içerisinde gerçekleştirerek Amerikan borsalarında yatırıma başlayabilirsin.
Böylece sevdiğin şirket hisselerinin alım-satım işlemlerini gerçekleştirebilirsin.
- Hesap Aç: Midas’a ücretsiz olarak kayıt ol
- Hisseni Seç: Keşfet sayfasından dünya devi binlerce şirketin hissesini arayarak bulabilirsin
- Hisseyi Al: Yatırım yapmak istediğin hissenin sayfası içerisinde alım-satım işlemlerini gerçekleştirebilirsin
Eğer Midas’ı indirip kayıt işlemlerini tamamladıysan, yatırıma başlamak için en önemli noktalardan birine yani hisse seçimine değinebiliriz. 👇
🤔 Hangi Şirketlere Yatırım Yapacağım?
Burada maalesef sana şirket adı veremiyoruz. 😔
Diğer yandan dünya devi şirketleri özelliklerine göre senin için listeliyor ve ne tarz bir yatırım yapmak istiyorsan bu listelere bakarak yatırımlarını yönlendirmen için sana yardım ediyoruz!
Mesela temettü yani kâr payı yatırımcısı olmak, böylece yatırım yaptığın şirketlerin kârlarından pay almak mı istiyorsun?
Midas uygulamasını açarak, “Keşfet” sayfasında bulunan “Yatırım’ın Enleri” bölümüne bir göz atalım.
Burada senin için hazırladığımız “Kârını En Çok Paylaşanlar” listesine bir göz atabilir ve en çok kâr payı dağıtan şirketlere yatırım yaparak kendine pasif gelir kaynağı oluşturabilirsin.
Veya diyelim ki Warren Buffett ve Bill Gates gibi ünlülerin hangi şirketlere yatırım yaptıklarını öğrenmek istiyor ve onların yatırımlarını kopyalamak istiyorsun.
Yine aynı liste sayfasından bu seferde “Warren Buffet’ın Portföyü” ve “Bill Gates’in Portföyü” listelerine göz atabilir bu şirketleri takip ederek kendi yatırımlarını yönetmek adına fikir sahibi olabilirsin.
📈 Yatırım Yapmak için Ne Kadar Paraya İhtiyacım Var?
Yatırım hakkında bugüne kadar “XX lira kadar birikmiş paran olmalı, tek başına yapamazsın, yatırım zengin insanların işi” gibi basmakalıp cümleler duymuş olman olası.
Fakat artık yatırım literatüründe böyle sınırlamalara yer yok!
Midas uygulaması üzerinden cebinde ne kadar varsa o kadar tutarla yatırım yapabilirsin! Çünkü “parça hisse” olarak adlandırdığımız bu özellik, dilediğin adet veya tutarla Amerikan borsalarında yatırım yapabilmene olanak tanır.
İster 1.000 dolar, istersen de 10 dolar ile Apple, Microsoft, Starbucks, Google ve Tesla gibi devlere ortak olabilirsin.
“Nasıl Yatırım Yapmalıyım?”, “Amerikan Borsalarında Nelere Yatırım Yapabilirim?” veya “Hisse senedi yatırımında nelere dikkat etmen gerek?” gibi sorularının tamamı için Amerikan Borsasında Yatırım Rehberi içeriğimize göz atabilirsin! 🚀
Burada yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi içermez. Bilgi için: Midas Sorumluluk Beyanı